Ziua 1
(JOI, 29.09.2022) ROMANIA - CRACOVIA Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 - Gherla la ora 02:00, Baia Mare la ora 04:00 - Satu Mare la ora 05:00. Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume! Scurta vizita in renumita statiune Zakopane - timp liber pentru masa. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 3* in Cracovia. (Hotel WM System Krakow z.o.o sau similar)

Ziua 2
(VINERI, 30.09.2022): MINUNATA CRACOVIA REGALA Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului). Dupa masa vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul \\\'Lista lui Schindler\\\'. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri. Ne indreptam apoi pasii spre Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene locul unde se desfasoara si Targul de Craciun. Veti avea ocazia sa va reculegeti in catedrala Sf. Marii, cea mai frumoasa si cunoscuta din Polonia. Timp liber la targul de Craciun organizat in piata centrala din Cracovia. Cazare si cina la hotel 3* in Cracovia. (Hotel WM System Krakow z.o.o sau similar)

Ziua 3
(SAMBATA, 01.10.2022): CRACOVIA - AUSCHWITZ - WADOWICE - CRACOVIA Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului). Dupa masa vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul \\\'Lista lui Schindler\\\'. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri. Ne indreptam apoi pasii spre Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene locul unde se desfasoara si Targul de Craciun. Veti avea ocazia sa va reculegeti in catedrala Sf. Marii, cea mai frumoasa si cunoscuta din Polonia. Timp liber la targul de Craciun organizat in piata centrala din Cracovia. Cazare si cina la hotel 3* in Cracovia. (Hotel WM System Krakow z.o.o sau similar)

Ziua 4
(DUMINICA, 02.10.2022): CRACOVIA - ROMANIA Mic dejun. Ne indreptam spre salina Wieliczka cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Dupa aceasta vizita ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul noptiiEXCURSIE IN POLONIA - CRACOVIA 
Perioada: 29.09- 02.10.2022

Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice. Un moment de reculegere se cuvine intr-o scurta vizita la Auschwitz, sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale natale.

Tariful Include:
- transport cu autocar, clasificat conform normelor internationale
- cazare 3 nopti cu mic dejun la hotel 3* in Cracovia
- 2 cine
- asistenta turistica


Tariful NU Include:
-Asigurare storno si/sau medicala
-Taxele de oras sau de statiune (aprox. 4 euro/pers.)

Intrarile le obiectivele turistice: Mina de sare Wieliczka - aprox 15 euro/pers, Castelul Wawel: Apartamentele 6 euro/pers., Apartamentele Regale: 6 euro/pers., Armuraria si Trezoreria: 2 euro/pers.

*Tariful este calculat pentru grup minim 40 persoane. La un grup mai mic se va recalcula pretul transportului.
**Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE
ACTE NECESARE:
-pasaport sau C.I. -valabil la data intoarcerii in tara sau carte de identitate valabila la data intoarcerii in tara
-copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.
CONDITII DE RETRAGERE:
-20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;
-100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.
OBSERVATII:
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.
-Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.
-Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Baia Mare - Cracovia
Transport Autocar Cracovia - Baia Mare

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Baia Mare catre EXCURSIE POLONIA- CRACOVIA, Toate locatiile, Polonia

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
verifica
31