Ziua 1
BUCURESTI - VARSOVIA - NEW YORK Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 12:20. Zbor cu compania LOT Polish Airlines, cu schimbarea cursei la Varsovia. Sosire pe Aeroportul International JFK din New York la ora 20:30, transfer si cazare la hotel DoubleTree by Hilton New York City Downtown 4* standard (sau similar), situat in MANHATTAN.

Ziua 2
NEW YORK - tur de oras inclus In cursul diminetii ne vom intalni cu ghidul, impreuna cu care vom vizita - in cadrul unui tur panoramic de oras - cele mai importante atractii ale metropolei: Times Square, Madison Square Garden, Greenwich Village, Central Park, Broadway, Fifth Avenue, Rockefeller Center.

Ziua 3
NEW YORK Participare impreuna cu insotitorul de grup la Slujba de Craciun de la Catedrala Sf. Patrick, amplasata pe celebra 5th Avenue. Dupa slujba se poate face un tur individual al celor mai renumite 6 mari magazine din centrul orasului: Macy\\\\\\\\\\\\\\\\ s Department Store, Bloomingdale\\\\\\\\\\\\\\\\ s Department Store, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, The Barney\\\\\\\\\\\\\\\\ s, The Bloomingdale\\\\\\\\\\\\\\\\ s. Optional puteti alege un tur de seara New York Christmas Lights: traversare cu ferry boat la Staten Island, Brooklyn, Soho, Greenwich Village, Times Square si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte din New York. Pret informativ: 65 USD / persoana. Timp liber. Cazare in New York.

Ziua 4
NEW YORK - WASHINGTON (optional) Astazi va propunem o excursie optionala de o zi in capitala SUA. Excursia cuprinde transport dus-intors cu autocarul, dejun, tur de oras de cca 5 ore in cadrul caruia vom vizita: Capitoliul, Memorialul Lincoln, Casa Alba - panorama, Memorialele Vietnam si Coreea, Cimitirul Arlington, Curtea Suprema, Cladirea FBI - panorama. Pret informativ: 230 USD / persoana (minim 15 platitori). Intoarcere la New York seara, cazare.

Ziua 5
NEW YORK - ATLANTIC CITY si PHILADELPHIA (optional) Timp liber pentru vizitarea cladirii Empire State Building, obiectiv emblematic al New Yorkului, situat in inima Manhattanului. Alternativ, va recomandam o excursie optionala de o zi la Atlantic City si Philadelphia (pret informativ: 230 USD / persoana, minim 20 platitori). Excursia include transport cu autocarul, vizita in Atlantic City, considerat Las Vegasul Coastei de Est. Dupa amiaza excursia optionala continua cu un tur panoramic pietonal in Philadelphia, vizitarea Muzeului Constitutiei, Casa Memoriala Benjamin Franklin, Casa Betsy Rose, Biserica Presedintilor. Dejun inclus. Cazare New York.

Ziua 6
NEW YORK - BOSTON (optional) Zi libera pentru vizite individuale. Propunerile noastre sunt: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Guggenheim, plimbare in Central Park. Optional excursie de o zi la Boston, unul dintre cele mai frumoase orase din Statele Unite (transportul va fi asigurat cu autocarul). Se viziteaza: Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Trinity Church, cea mai frumoasa catedrala din USA, parcul si gradinile publice Boston Common si Beacon Hill - un cartier vechi in stil englezesc. Turul continua cu vizitarea Pietei Quincy si a Muzeului US Constitution. Dejun inclus. Pret informativ: 230 USD / persoana (minim 15 platitori). Cazare New York.

Ziua 7
NEW YORK (shopping) - VARSOVIA Timp liber pentru ultimele cumparaturi (camerele vor fi eliberate cel mai tarziu la ora locala 12:00). Deplasare optionala in New Jersey pentru cumparaturi la cel mai mare outlet din statul New York, The Mills at Jersey Gardens. In cursul serii, transfer la Aeroportul International JFK pentru imbarcare pe cursa Polish Airlines cu destinatia Bucuresti (via Varsovia). Decolarea este prevazuta pentru ora 22:40.

Ziua 8
BUCURESTI Sosire la Varsovia la ora 13:00. Decolare catre casa la ora 14:55. Aterizarea la Bucuresti este prevazuta la ora 17:45.


NEW YORK 
Sarbatoarea Craciunului

New York ofera o experienta greu de egalat. Nu degeaba i se spune  orasul care nu doarme niciodata. Are atat de multe de oferit, pentru toate gusturile si toate felurile de oameni ! Cu atractii turistice faimoase precum Times Square, Central Park sau Empire State Building, New York ofera mai multe lucruri de vazut, facut si gustat decat orice alt loc de pe glob. Statuia Libertatii este simbolul Americii si unul dintre cele mai faimoase locuri din lume.


SERVICII INCLUSE:
 transport cu avionul Bucuresti - New York si retur cu compania LOT Polish Airlines (schimbarea curselor la Varsovia);
 6 nopti cazare in New York, la hotel DoubleTree by Hilton New York City Downtown 4* (sau similar), situat in Manhattan;
 transferuri aeroport - hotel - aeroport;
 tur de oras in New York;
 insotitor roman de grup;
 taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna octombrie 2021. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
 taxa de viza 160 USD/persoana (echivalent in lei), se achita de catre fiecare turist la orice sucursala a BANCII 
TRANSILVANIA sau on-line prin Internet / Mobile Banking - nu este rambursabila in cazul neobtinerii vizei;
 mic dejun (optional);
 asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
 asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in 
pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
 bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 USD/persoana se practica in tarile 
vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
23.12: Bucuresti 14:20 - Varsovia 15:10 durata zborului 1h50min
23.12: Varsovia 16:45 - New York 20:30 durata zborului 9h45min
29.12: New York 22:40 - Varsovia 13:00 (30.12) durata zborului 8h20min
30.12: Varsovia 14:55 - Bucuresti 17:45 durata zborului 1h50min


GRUP MINIM: 
25 persoane. Supliment grup 21-24 persoane: 85 EURO / persoana. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza sau circuitulse reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana la data de 04.11.2020 nu se vor inscrie minim 10 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 20 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.


Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.


CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


CONDITII DE CALATORIE IN SUA (valabile incepand cu luna noiembrie, in curs de actualizare):
SUA va accepta pe teritoriul sau calatoriile turistice efectuate doar de persoanele care au efectuat schema completa de vaccinare si care prezinta in plus un test negativ PCR.
Vaccinurile acceptate vor fi: Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen (Johnson&Johnson). Acceptarea vaccinului Astra Zeneca este momentan in discutie.


CONDITII SI DOCUMENTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
 prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie); 
 pasaport simplu electronic valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie;
 pagina de confirmare a formularului specific solicitarii vizei temporare (DS-160), completat si transmis on-line 
inainte de sustinerea interviului (agentia va oferi sprijin in vederea completarii acestuia);
 copie pasaport in vederea completarii formularului.
 1 fotografie color 5/5 cm, pe fundal alb simplu (ochelarii de vedere nu sunt permisi); 
 chitanta de plata a taxei de solicitare a vizei (aceasta taxa este solicitata pentru a demara procedura de solicitare 
a vizei);
 adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz.
Daca este cazul, in cursul interviului pot fi solicitate documente suplimentare, cum ar fi: copii ale actelor de proprietate,
extras de cont personal; mai multe informaLLii despre solicitarile de viza temporara pot fi vizualizate pe link-ul: 
https://ustraveldocs.com/ro_ro/index.html


Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de 
datele prezentate. 


Termen limita pentru inscriere si transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii.
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in conditiile de retragere aferente zilei in care se efectueaza 
retragerea.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI,
TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURS


NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII: 
 DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA 
INCHEIEREA CALATORIEI SI VIZA TURISTICA VALABILA APLICATA IN PASAPORT; TOTI COPIII AU NEVOIE DE 
PASAPORT;
 nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
 avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data 
plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare
pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile 
camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa 
din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui 
care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, 
trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe 
www.politiadefrontiera.ro;
 persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a 
certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul 
propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de 
copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
 distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul 
camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca 
garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; 
 pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii 
la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 in ultimii ani tot mai multe hoteluri au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii 
prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti 
un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va 
propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la 
expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta 
turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este 
schimbata de compania aeriana;
 agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului 
orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate 
de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia 
nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii 
locali;
 politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
 excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 oferta a fost calculata pe baza paritatii EUR/USD valabile in luna octombrie 2021; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
 acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
 in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
 prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

vezi mai multe

Camera Dubla
Taxa de aeroport si catering
Transport Avion LOT Bucuresti - New York
Transport Avion LOT New York - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre New York 2021 - Sarbatoarea Craciunului, Toate locatiile, Statele Unite

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
verifica
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
verifica
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
verifica
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
verifica
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
verifica
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
verifica
30