REZERVARI SI INSCRIERI LA EXCURSII. PLATI. PRETUL EXCURSIEI. REGIMUL DE LUCRU AL AGENTIEI DE TURISM

1.Incep in ziua in care programul excursiei a fost definitivat si scos la vanzare cu 25 de zile inaintea plecarii, sau mai devreme in cazul in care s-au vandut toate locurile;

2. Formularul de agentie este Bonul de comanda. Acesta este valabil numai in prezenta chitantei eliberate de agentie sau a unui ordin de plata catre agentie prin care se confirma plata unei sume de bani, reprezentand minim 50% din c/valoarea serviciilor turistice comandate, astfel rezervarea devenind ferma si se considera a fi luat la cunostinta conditiile generale de efectuare a excursiilor.

3.Restul sumei se va achita cu cel putin 25 de zile intainte de data plecarii.

4.Pretul excursiei este cel inscris in Bonul de comanda si reprezinta c/valoarea tuturor serviciilor comandate de client pentru intregul grup de persoane pe care il reprezinta. Pretul este exprimat in lei sau euro.

DOCUMENTELE DE CALATORIE / VIZA / FRONTIERA

1. Turistii vor fi informati de catre agentia noastra despre actele care sunt necesare pentru excursie ( in functie de tara de destinatie ). Nu se primesc dosare incomplete.

2. In cazul in care documentele pentru viza nu se depun in termenul stabilit de catre agentul de turism, agentia nu-si asuma raspunderea neprimirii ulterioare a dosarului catre Consulat.

3.Formalitatile de viza difera de la o tara la alta. In cazul in care este necesara obtinerea vizei turistice din Romania, turistul trebuie sa puna la dispozitia agentiei de turism toate actele necesare obtinerii acesteia. In vederea obtinerii vizelor turistice, agentia de turism va acorda asistenta turistului. Agentia de turism nu garanteaza obtinerea vizei. Acest lucru este la latitudinea persoanelor acreditate din cadrul Consulatelor tarii ce acorda respectiva viza turistica.

4.Organele de control de la frontierea unei anumite tari au dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul tarii respective a anumitor persoane - chiar daca acestea poseda viza de intrare obtinuta de la Consulatul tarii respective din Romania. In situatii exceptionale de tipul acestora, agentia de turism nu isi asuma nici o responsabilitate iar sumele reprezentand pretul excursiei nu se returneaza turistului in cauza.

5.Taxa de viza nu este inclusa in pret si se achita inainte sau dupa depunerea dosarului ( in functie de Consulat ).

6.In cazul neobtinerii vizei se vor retine:
taxa de inscriere;
contravaloarea vizei, daca acesasta a fost achitata inainte de depunerea dosarului contravaloarea asigurarii medicale
penalizarile practicate de fiecare companie aeriana in caz de anulare/modificare a biletului

7.In cazul in care turistul doreste sa se retraga dupa obtinerea vizei, pasaportul vizat va fi returnat dupa ce Consulatul va anula viza.

8.Datorita solicitarilor de azil politic precum si emigrarilor ilegale, autoritatile vamale pot refuza fara nici o explicatie, sa permita trecerea frontierei chiar in prezenta vizei de intrare eliberata de Consulat. In aceasta situatie, agentia nu-si asuma nici o responsabilitate si in acest caz nu se poate cere rambursarea contravalorii excursiei sau alta despagubire si nici cheltuielile de intoarcere a turistului in tara.

9. Daca turistul se afla pe teritoriul unui stat si refuza intoarcerea in Romania, cheltuielile de cazare si transport sau alte cheltuieli vor fi suportate de turist.

10. La intoarcere, va rugam sa aveti intelegerea de a lasa pasaportul la insotitorul de grup pentru a putea fi prezenta la Consulat dupa care, in termen de 3 zile lucratoare va fi inapoiat turistului.

PROGRAMELE

1.Respectarea acestora este obligatorie pentru toti turistii.

2.Ei trebuie sa respecte orele de plecare, orele de stationare, orele atribuite programului turistic, orele de servire a meselor.

3.Nerespectarea programului de catre turisti e responsabilitatea exclusiva a acestora si agentia nu suporta cheltuielile suplimentare aferente folosirii mijloacelor de transport locale pentru regasirea grupului, mesele pierdute, intrarile la muzee ( valabil si pentru excursiile optionale ).

4.Cazarile si mesele din program pierdute ca urmare a efectuarii unei excursii optionale de 1 zi sau mai multe, nu obliga agentia la rambursarea de servicii efective sau a contravalorii acestor bani.

5.Intreruperea excursiei cu responsabilitatea turistului, din orice motiv, nu obliga agentia noastra la plata de daune sau rambursarea sumelor achitate de acesta.

6.Reclamatiile se vor aduce la cunostinta in scris conducatorului grupului si la agentie in termen de 5 zile de la data intoarcerii din excursie individual si cu semnatura ( nu se admit colective ).

7.Agentia de turism poate lucra in regim de touroperator pentru programe turistice proprii sau ca intermediar pentru programele turistice ale altor agentii. In cazul in care agentia lucreaza ca intermediar, prezentele conditii de participare la excursie sunt inlocuite de conditiile agentiei touroperator a respectivului program turistic.

HOTELURILE

1.Preturile sunt calculate pentru loc in camera dubla.

2.Persoanele din grup care doresc camere single sunt obligate sa specifice acest lucru in ziua inscrierii, sa achite diferenta de pret in cazul in care nu doresc sa imparta camera dubla cu o alta persoana de acelasi sex, daca aceasta exista in structura grupului.

3.Ora de intrare la hotel este ora 18:00 si iesire este ora 12:00.

CHELTUIELILE

1.Preturile contractuale acopera chetluielile analitic prezentate in programul fiecarei excursii.

2.Cheltuielile extracost in hoteluri - minibar, telefon, etc - nu sunt incluse in pretul excursiei si se achita separat de catre turisti la receptia hotelului.

BAGAJELE

1.Obiecte de valoare, bani, bijuterii, etc, trebuie sa fie asupra si in grija turistului. Agentia nu-si asuma raspunderea in cazul pierderii intamplatoare a acestora.

2.In cazul stationarii la hotel doar pentru 1 noapte, bagajele vor ramane in autocar numai la cererea expresa a turistilor, fara nici o responsabilitate din partea agentiei noastre, care se obliga sa le atraga atentia asupra implicatiilor in aceste cazuri

FORTA MAJORA

1. In derularea programelor se pot ivi la prestatorii de servicii ( companii aeriene, navale, feroviare, alte organizatii de turism ) cu care colaboram situatii neprevazute ca: intarzieri in traficul aerian, maritim, schimbari de aerport, port, etc, din ratiuni politice, faliment, greve, conditii meteo, etc. Ivirea unor astfel de situatii ne poate obliga sa inlocuim un mijloc de transport cu altul, un hotel cu altul, sa modificam traseul sau nu, in ultima instanta sa anulam excursia. In asemenea situatii vom depune toate eforturile pentru a gasi solutiile cele mai convenabile. In consecinta, agentia nu poate fi raspunzatoare pentru situatiile expuse mai sus si nu i se poate cere rambursarea sumelor sau plata de daune si penalizari

2.De asemenea, agentia noastra nu isi asuma raspunderea in cazul in care muzeele sau zonele arheologice sun inchise din urmatoarele motive: greve, sarbatori, modificarea orasului etc.

CONDITII DE RETRAGERE A TURISTULUI DIN EXCURSIE:

1.Cu mai mult de 45 de zile inainte de inceperea excursiei c/valoarea serviciilor comandate se returneaza integral;

2. Intre 45 si 30 de zile inainte de inceperea excursiei, agentia va returna 60% din c/valoarea serviciilor comandate;

3.Intre 30 si 14 zile inainte de inceperea excursiei, agentia va returna 30% din c/valoarea serviciilor comandate;

4.Cu mai putin de 14 zile inainte de data de incepere a excursiei agentia nu va mai face resituiri, intreaga suma fiind retinuta cu titlul de penalizare.